Bøkappleiken konsert og utstilling Olaf G. Helland 140-års jubileum ti kjende spelemenn på eigne O G hellandfeler. 23 feler på utstilling  23 feler laga av Olaf G. Helland.  utstilt i ein time på Sandvin

Detaljar av fela Nansen 
Eigar Gunnar Stubseid

Millionbord

Bøkappleiken konsert og utstilling Olaf G. Helland 140-års jubileum ti kjende spelemenn på eigne O G hellandfeler. 23 feler på utstilling 23 feler laga av Olaf G. Helland. utstilt i ein time på Sandvin Detaljar av fela Nansen Eigar Gunnar Stubseid

Nansen. Dette er hovudet på ei av felene Olaf G. Helland laga. Hovudet er av Nansen og det har gitt namn til fela.

Heidra Olaf G. Helland

I år er det 140 år sidan Olaf G. Helland vart fødd og det vart feira på Bøkappleik i år. Fredag kveld starta det med ein times utstilling av 23 Helland-feler.

Truleg låg det verdiar for over to millionar kroner på bordet då.  Etterpå spelte ti av dei fremste spelemennene i landet på si Hellandfele.  Primus motor Torgeir Straand stakk av med gjævaste prisen på kappleiken.

Les meir i papiravisa eller kjøp avida pånett på buyandread.no