160616-Rosa-halmballer

Derfor er rundballane rosa

160616-Rosa-halmballer

Rosa ballar. Bøndene støttar brystkreftkampen ved å bruke rosa balleplast. Kampanjen har ingen samanheng med Rosa sløyfe-aksjonen, som foregår i oktober kvart år.

Pengar til brystkreftforsking

Sidan februar har Felleskjøpet seld rosa rundballeplast og -nett. Frå juni blir resultatet løpande synleg over heile landet, og innan hausten er Noreg krydra med rundt 200.000 rosa rundballar som er eit symbol på og eit bidrag til brystkreftforskning fra bonden, Felleskjøpet og plast- og nettleverandørane Trioplast og Tama. Kampanjen har ingen samanheng med Rosa sløyfe-aksjonen, som foregår i oktober kvart år. Målet er å samle inn pengar til brystkreftforskning og setje fokus på ei viktig og alvorleg sak.

Les meir om denne og andre gode saker i Bø blad eller kjøp avisa på nett på buyandread.no.