2016-09-forsking

Klare for forsking

2016-09-forsking

Energisti for unge. I Bø deltek sjuandeklassingar frå fem skular på høgskulens energisti i Bø. Læremeister Bjørn Steen (t.v.) i aksjon på energistien for nokre år sidan. Arkivfoto

Forsking på plakaten

Neste veke startar kunnskapsfestivalen Forskningsdagene, og den nyfusjonerte Høgskolen i Søraust-Noreg er med for aller første gong. Det blir over 20 arrangement fordelt på Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike, Tønsberg, Larvik og Skien. I Telemark blir det ingeniørdag med grensesprengjande teknologi for tre hundre tiandeklassingar på campus Porsgrunn. På campus Bø kjem alle sjuandeklassingar frå Bø, Nome og Sauherad på høgskolen for å delta på energisti, mens i Notodden blir kommunens femteklassingar med på ein dag der det blir forska i materialar.