Sosiale medium

Bø i Telemark
07
1°C
 

Dato

Torsdag 21. november 2019

Web-kamera i Bø

Høgskulen
Lifjell

Komponistbustad til sals


Småbruket Raudmyr i er lagt ut for sal. Det var heimen til komponist og dirigent Olav Kielland.

Olav Kielland var ein internasjonalt kjend dirigent fødd i 1901. Han var utdanna som dirigent i Leipzig og Paris og var dirigent og kunstnarleg leiar i Filharmonisk Selskap i Oslo. Han var også gjestedirigent i byar som Paris, London, Berlin, New York, Brussel og Helsingfors og ein kjend komponist. Kielland bygde opp symfoniorkesteret i Reykjavik.

Til Bø kom Kielland i 1941. Han fortel sjølv i eit intervju på NRK at heimen her betyr uendeleg mykje for han. Her går elva som ein halvsirkel rundt plassen og han kan høyre fossen.

Kielland kom til Bø for å lære folkemusikken å kjenne. Det var spesielt storspelemannen Torkjell Haugerud som drog han hit. Spelemann Torgeir Straand fortel at han gjerne ville høyre spelet til Alfred Amundsen òg. Amundsen har mura peisen i stova på Raudmyr.

No er altså småbruket på 25 mål med fleire hus og utsikt til Herrefoss til sals.

Bø blad har tidlegare skrive om Kielland. Sakene finn du i eavis-arkivet.

Del artikkel...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bø blad

Bø blad er ei uavhengig lokalavis for Bø kommune i Telemark. Bø blad arbeider etter Redaktørplakaten, Ver Varsam-plakaten og Tekstreklameplakaten sine retningsliner for god presseskikk. Ansvarleg redaktør: Hilde Eika Nesje