Drikk meir. Dei fleste småbarnsforeldre drikk når det er barn til stades. Helsesyster Anne Elisabeth Hjukse (t.v.), helsesyster Sigrid Vinjerui og jordmor Gerd Astrid Blaasvær oppfordrar foreldra til å tenkje på korleis barna har det.
Drikk meir. Dei fleste småbarnsforeldre drikk når det er barn til stades. Helsesyster Anne Elisabeth Hjukse (t.v.), helsesyster Sigrid Vinjerui og jordmor Gerd Astrid Blaasvær oppfordrar foreldra til å tenkje på korleis barna har det.

– Skap gode minne

Drikk meir. Dei fleste småbarnsforeldre drikk når det er barn til stades. Helsesyster Anne Elisabeth Hjukse (t.v.), helsesyster Sigrid Vinjerui og jordmor Gerd Astrid Blaasvær oppfordrar foreldra til å tenkje på korleis barna har det.

Drikk meir. Dei fleste småbarnsforeldre drikk når det er barn til stades. Helsesyster Anne Elisabeth Hjukse, helsesyster Sigrid Vinjerui og jordmor Gerd Astrid Blaasvær oppfordrar foreldra til å tenkje på korleis barna har det.

 

– Ver forsiktig med alkohol

Foreldre må tenkje på barna i jula og vere forsiktige med alkohol. Barna merkar sjølv små endringar i humør, det kan gjere dei forvirra og engstelege.

– Barn trivst best med foreldre som er som vanleg. Forandring opptrer før me er klar over det når me drikk. Me kan bli glade, sinte eller sløve. Felles for alle typar endring er at barna ikkje blir lagt merke til på same måten. Når barna ikkje kjenner att foreldra blir dei lett usikre, forvirra og engstelege. Det er då dei treng dei vaksne mest.

Det forklarar helsesyster Anne Elisabeth Hjukse, helsesyster Sigrid Vinjerui og jordmor Gerd Astrid Blaasvær. Dei representerer Bø, Nome og Sauherad kommunar

Les meir i papiravisa eller køp avisa på nett på buyandread.no