160310-Ståle-Amundsen-26-b

Sår-suksess frå Grivimoen

160310-Ståle-Amundsen-26-b

Allsidig maskin. Teknologi utvikla på Grivimoen kan gi stor suksess innan sårbehandling. Men Ståle Amundsen trur at syklonen som klarte å skile hinna frå eggeskalet også skal gi fleire suksesshistorier, som pelletert meitemakkgjødsel.

Suksessmaskina

 

Fleire aviser har i det siste skrive om at hinne frå eggeskal kan bli eit nytt middel for å få sår til å gro. Ein av dei som har bidrege til å klare å skilje hinna frå skalet og gjort dette mogleg er Ståle Amundsen.

– Dette kan bli kjempestort. Det finst medisin til å bruke på sår som ikkje gror, men den er kjempedyr, seier Ove Lerdahl.

Lerdahl og Amundsen har jobba saman om dette i fleire år og er blant anna med i firmaet Standard Bio som vil bruke same teknologien som har skilt hinna frå eggeskalet til å produsere ein ny type gjødsel. Det kjem me tilbake til seinare.

Bildet på framsida:

Eggehinner. Eggehinner etter at Ståle Amundsen (t.v.) og Ove Lerdahl har skilt det ifrå egget.

Les meir i papiravisa eller kjøp avisa på nett på buyandread.no