130815-Telemarkfestivalen-2013-Borgjakonserteb-080

Ottar Kåsa vann igjen

130815-Telemarkfestivalen-2013-Borgjakonserteb-080

Ottar Kåsa vann både hardingfele klasse A og instrumentutstillinga med beste hardingfele. Arkivfoto: Marta Kjøllesdal

Vann for fjerde gong

Ottar Kåsa, Falkeriset Spelemannslag, vann laurdag Landskappleiken på hardingfele i klassa A for fjerde gong. Lars Ingar Meyer Fjeld, komande hardingfelelærar i Bø, vart nummer to. Per Anders Buen Garnås, Spelemannslaget Bøheringen, kom på fjerdeplass, slått av Sivert Andreas Holmen, Vårflaumen Spel- og dansarlag.

Kåsa vann denne gjeve klassen både i 2011, 2012 og i 2015. Som me tidlegare har skrive hadde han også beste hardingfele på instrumentutstillinga. Den fekk sølv.

Audun Rørmark tredjeplass i C-klassa

I hardingfele klasse C kom Audun Rørmark, Bø juniorspelemannslag, på tredjeplass. Han vart slått av Sindre Tronrud, Vårflaum Spel- og dansarlag, og vinnar Cecilie Skrindo, Ål spel- og dansarlag. Skrindo vann også i fjor, då fekk Rørmark andre plass og Tronrud fjerdeplass.

Les meir om Landskappleiken i papiravisa.