160630-Bø-Museum-sommarutstilling-21-

Felekvinner i fokus på Bø museum

160630-Bø-Museum-sommarutstilling-21-

Finn Rønning, Asbjørn Storesund og Rita Eckbo inviterer i ettermiddag til opning av årets sommarutstilling på Bø museum. Foto: Marta Kjøllesdal

Kvinnelege hardingfelespelarar er eit tema på årets sommarutstilling på Bø museum. Kvinnene som er i fokus på utstillinga er blant andre Kristiane Lund, Signe Flatin, Torbjørg Aas (gift Gravali) og Bergit Tjønn.

Fleire av museet sine feler blir stilt ut i sommar, og ei spesiell fele er innlånt til utstillinga. Det er ei Steintjønndalen-fele som Lars Fykerud hadde med seg i USA. Halvor Borgen fekk denne fela etter Fykerud, og dotter hans Aslaug Borgen fekk seinare fela.

Les meir om utstilling i papirutgåva av Bø blad eller på buyandread.com. Utstillinga opnar sundag 3. juli og varer til 31. juli