160818-Telemarkfestivalen-Musikalsk-og-mekanisk-1

Gunhild blir heidra på Telemarkfestivalen

160818-Telemarkfestivalen-Musikalsk-og-mekanisk-1

Festivalleiar Kristoffer Mosfjeld saman med Gunhild Kinck, trufast festivalgjengar sidan starten i 1990. Bak f.v. Harald Kinck med høgtalarutstyr av edel årgang, Harald Lønnestad med fele laga av oldefar O. G. Løvskeid og programleiar Torgeir Straand. Foto: Gro Birgitte Røiland

I dag opnar Telemarkfestivalen med konsertar av mange slag på mange scenar i Bø-bygda. Gunhild Kinck (90) har vore på alle opningskonsertane sidan festivalen starta, og ho stiller også i kveld.

Gjennom mange ti-år har Gunhild filma kulturarrangement og gjort opptak av kjende kulturpersonlegdomar frå Telemark. I laurdagens konsert «Musikalsk og mekanisk» leia av Torgeir Straand frå Norsk Hardingfelesenter, blir ho heidra. Her vil det også bli fortalt historier om mange oppfinnsame spelemenn og felemakarar frå Bø.

Les meir om Telemarkfestivalen i papiravisa eller kjøp avisa på buyandread.no.