2016-10-bo-ungdomsskule

Skjerm og søvn i fokus

2016-10-bo-ungdomsskule

Avspark. Denne veka var det avspark for eit prosjektarbeid om søvn og skjermbruk for elevane på Bø ungdomsskule. Foto: Hilde Eika Nesje

 

Prosjektarbeid om  skjermbruk og søvn

For å markere verdsdagen for psykisk helse starta ein denne veka opp eit prosjekt på Bø ungdomsskule som skal handle om søvnvaner og skjermbruk blant ungdom. Formålet er å bevisstgjere ungdom på kor viktig det er for helsa å sove bra og nok, samt gje foreldre ein rettleiar i temaet.

Initiativet til prosjektet kjem frå Åse B. Sageie, som gjer dette på frivillig basis. Ho har fått med seg kommunen på laget.

– Me inviterer ungdommen som ekspertar til å reflektere over temaet skjerm og søvn. Dei skal diskutere seg fram til kva som er gode søvnvaner. Svara skal ende opp som ein rettleiar til ungdomsforeldre som blir publisert på heimesidene til Bø kommune, seier ho.

Les meir i papiravisa eller på buyandread.com