KUNSTNARSTIPEND. Denne jazzartisten frå Gvarv har nettopp fått Statens kunstnarstipend.
KUNSTNARSTIPEND. Denne jazzartisten frå Gvarv har nettopp fått Statens kunstnarstipend.

Drømmestipend til Sauherad-jente

Musikk heile livet. Her syng Thea Ellingsen Grant under Norsjø Kammermusikkfest. Arkivfoto: Øystein Akselberg

10.000 kroner til Thea Ellingsen Grant

Omlag halvparten av hundre vinnarar av Drømmestipendet 2017 er offentleggjort, og ein av dei heldige er Thea Ellingsen Grant frå Sauherad. Thea, som er født i 1997, har drive med musikk heile livet og stemma er hennar instrument. Ho har gått frå kulturskule i heimkommunen til musikkline på vidaregåande skule i Skien og er nå elev ved jazzlina ved NTNU i Tronheim. Her har ho vore med på å starte bandet Juno, med to vokalistar, saksofon, trombone, kontrabass og trommer. Drømmestipendet er på 10.000 kroner.