Røilands kolonial

Bø nummer fem i Kultur-NM

Mange konsertar. Bø har tradisjonelt skåra godt i kulturindeksen ved å ha mange konsertar. Til neste års indeks har bygda fått enda ein konsertarena gjennom Røilands kolonial som hadde sin konsertdebut sist helg. Foto: Øystein Akselberg.

Klatrar på kulturindeksen

Telemarkforsking i Bø har i dag presentert ”Norsk kulturindeks 2017”, ein slags NM i kultur i kommunenoreg. Bø rykkjer i år opp til ein flott 5. plass blant landets kommunar. I fjor hamna Bø på 13. plass.

Norsk kulturindeks si nye nettside kan ein finne plasseringar og nøkkeltal frå alle år med Norsk kulturindeks. Nettsida gjev talgrunnlaget betre tilgjengeleg enn tidlegare. Det er Telemarkforsking ved Bård Kleppe som frontar kåringa. For fjerde året på rad er det Røros kommune som toppar kulturindeksen. Hamar tek 2. plassen, medan Nord-Aurdal også kjem på pallen med ein tredje plass. Stavanger er på 4. plass, medan Bø i Telemark kjem i mål på ein god 5. plass. Like bak følgjer Lillehammer. Fjorårets sølvvinnar, Trondheim, må seie seg nøgd med ein 7. plass.

Norsk kulturindeks er ein årleg oversikt over kulturtilbod og kulturaktivitet i norske kommunar, utarbeidd av Telemarksforsking i Bø.