180104-Olav-Kielland-Raudmyr-28-b

Kapellmeisteren

Raudmyr. – Her har eg det storarta, sa Olav Kielland om plassen Raudmyr. Her høyrde han fossen og hadde kvite bjørkestammar han kunne klappe på på tunge dagar.

Olav Kielland valde Raudmyr og folkemusikken

Olav Kielland var ein internasjonalt kjend dirigent og komponist, men busette seg på Raudmyr, ein liten plass nedanfor Herrefoss i Øvre Bø, for å lære meir om folkemusikken.

Olav Kielland blei fødd i 1901 og var utdanna som dirigent i Leipzig og Paris. Han vart henta til Stora Teatern i Göteborg, der han var fram til 1931. Han kom til Oslo og var først kapellmeister og seinare også kunstnarleg leiar i Filharmonisk Selskap. Han var elles gjestedirigent i byar som Paris, London, Berlin, New York, Brussel, Stockholm og Helsingfors, dessutan bygde Kielland bygde opp symfoniorkesteret i Reykjavik.
Denne verdsmannen valde seg ut ein liten husmannsplass i Øvre Bø til base, og Bø og Telemark vart viktige for han.

Les meir om Kielland og kvifor han valde seg Bø i papiravisa. Som abonnet har du tilgang til heile saka i e-avisa. Ta kontakt om du treng hjelp med digital tilgang. Dei som ikkje er abonnentar kan kjøpe enkeltsider og heile aviser på buyandread.no.