Almankås Elin, Tor Eilev, Torkjell og Tommy 160318 2231

Frisk satsing på ny herrebunad

F.v. Elin Forberg, Tor Eilev Almankås, Torkjell Sletta og Tommy Olsson. Forberg er den som skal sy rundtrøyene hos Almankås framover. Foto: Øystein Akselberg.    

Brudgomsdressen etter Torkjell Gjermundson Reisjå har gjeve form til den nye rundtrøyebunaden Almankås nå sett i produksjon. Brudgomens barnebarn, Torkjell Sletta (72), har fått den aller fyrste.

– Me kallar den 001, seier Tor Eilev Almankås om bunaden Sletta nyleg kunne hente i Bø. Dette er den aller fyrste av det Almankås håper vil bli mange rundtrøyer sydd i Bø for sal.

Bunadsbedrifta har satsa rundt 250.000 kroner på å utvikle to nye herrebunadar i sortimentet, tufta på tradisjon og laga i eige hus. Det er snakk om to variantar av rundtrøyebunad som har vore i bruk i Aust-Telemark.

Almankås hyra inn Tommy Olsson, herreskreddar med erfaring frå tilverking av svenske folkedrakter og tilsett som kostymemakar på Det Norske Teatret. Han har sidan før jul hatt permisjon frå teatret i Oslo to dagar i veka for å jobbe med utviklingsprosjektet i Bø.

Les meir i papiravisa eller i e-avisa på boblad.no.