Skogbrannøving 240408 004 nett

Stor lokal skogbrannøving

Skogbrannøving. Vårt lokale brannvesen øver på sløkking av skogbrann i morgon. Her er dei lokale brannfolka på øving i 2008. Arkivfoto.

Telemark sivilforsvarsdistrikt melder at faren for skogbrann er aukande i Telemark. Det har allereie vore fleire skogbrannar i fylket.

I morgon og torsdag blir det halde ein stor skogbrannøving i Reisjådalen (mellom Notodden og Tinn) der alle involverte aktørar i skogbrannberedskapen deltek. Mange mannskap frå brannvesen, sivilforsvar og frivillige skogbranntropper skal trene på å sløkke brannen på bakken. I tillegg vil skogbrannfly overvake frå lufta og skogbrannhelikopteret vil droppe vatn på brannen. Det vil også bli gjort testar med dei nye skogbrannhelikoptera. Cirka 20 – 40 mål hogstflate skal brennast ned under øvinga.

Mannskap frå Midt-Telemark og Grenland trenar i morgon, onsdag, medan mannskap frå Vest-Telemark og Øst-Telemark trener torsdag.

Med på øvinga er Telemark sivilforsvarsdistrikt (80 mannskap), skogbranntropper i Telemark (cirka 100 mannskap), Tinn brannvesen (eitt vaktlag), Notodden brann- og feievesen (eitt vaktlag), flyklubbane i Nome og Grenland (skogbrannfly), skogbrannhelikopteret og skogeigarar.
Øvingsområdet ligg på Reisjå, ved riksveg 364, på grensa mellom Notodden og Tinn.