KST 100918 1174 det stemmes

Sentrumsplan blei godkjent med 15 mot 10

Bø kommunestyre. Stemte over sentrumsplan. 15 hender i vêret for planen og 10 hender imot. Foto: Øystein Akselberg

Bø kommunestyre stemte over ny sentrumsplan for Bø måndag kveld. Etter lang debatt og votering over ei rekkje forslag om endringar frå Høgre, FrP og Ap blei planen til slutt godkjent med 15 mot ti stemmer. Planen blei dermed godkjent som framlagt frå PTN-utvalet, bortsett frå ein endring. Det blir opna for at Bøgata skal ha innkøyring frå gata og ned mot Hellandvegen ved Sparebanken Sør for bilar som kjem frå rundkøyringa. Det mest spesielle ved handsaminga var at både Bø Høgre og Bø Frp med støtte frå Bø Ap foreslo å fjerne dei foreslåtte sykkelfelta i Bøgata. Både Harald Kinck (FrP) og Asbjørn Botnen (H) var opptekne av å leggje til rette for handelsnæringa ved å opprethalde parkeringsreglane slik dei har vore i Bø dei seinare åra.

Les meir om saka i dagens avis.