181111 Mattis Kleppen

Folkelarmprisar til Mattis og Anders

Mattis Kleppen med plata Bassgitar, som laurdag kveld vann Folkelarmprisen 2018 i Open klasse. Foto: Gro B. Røiland

To bøheringar var nominerte til Folkelarmprisen 2018 og begge fekk pris. Mattis Kleppen fekk for plata Bassgitar i Open klasse. Anders Røine, som saman med Marit Karlberg utgjer duoen Sudan Dudan, fekk pris for «Heimen der ute» i klassa Tradisjonelt samspel.

Folkelarm er folkemusikken og verdsmusikkens eigen platepris, som har vore delt ut sidan 2005.

Kriteria i Open klasse som Mattis Kleppen vann, er at platene bidrar til å utvikle folkemusikk som kunstnarisk uttrykk basert på tradisjonell musikk. Musikken skal ha tradisjonelle former i botn, men kan være grensesprengande i uttrykk.

I klassa Tradisjonelt samspel der Sudan Dudan gjekk til topps, skal dei nominerte bidra til å fremje samspell i tradisjonelle former.

På Folkelarm i fjor blei Anders Røine kåra til Årets folkemusikar. Samme pris blir delt ut i kveld sundag på Meisterkonserten i Operaen. På denne konserten deltar  bøheringane Ingebjørg Bø med dans og Per Anders Buen Garnås med spel.

I fjor blei Anders Røine årets folkemusikar, i år blei det Folkelarmpris til Sudan Dudan. Pressefoto