Anita Kristensen Bø kino 2017 1

På topp-10 i kultur-NM

På kino-toppen. Anita Kristensen og Bø kini plasserer seg på 4. plass over kinoane i landet i Norsk kulturindeks. Arkivfoto 2017.

Norsk kulturindeks presenterer status på kulturtilbod og kulturaktivitet i alle landets kommunar. Bø er med i landstoppen også i år og hamna på ein fin 10. plass. Bø skårar aller best på kino, konsertar og frivilligheit. Museum og Den kulturelle skulesekken er dei to felta som dreg ned. Bø kino blir rangert som 4. beste kino i landet.

Nærast Bø på landstoppen blant kommunane i Telemark finn ein Seljord på 15. plass og Notodden på 17. plass. Naboane i Midt-Telemark ligg beskjeden plassert med Nome på 189. plass og Sauherad på 252. plass

Heilt på landstoppen ligg Røros, noko som er sjette året på rad. Ål inntek 2. plassen, medan ein finn Nord-Aurdal på 3. plass, Tynset på 4., Gloppen på 5. og Lillehammer på 6. plass. Rangeringene er basert på data fra 2018.

Fakta: Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker. Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område.

Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i Bø i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner.