Nina Kaasa meiner at lokalfolk bør slutte med stygge kommentarar om USN-smitte i kommentarfelta på sosiale medium.
Nina Kaasa meiner at lokalfolk bør slutte med stygge kommentarar om USN-smitte i kommentarfelta på sosiale medium.

Til den lokale bøheringen – som bryr seg om smitte på USN

Etter at nyheten om koronasmitte ved USN kom har jeg lagt merke til at stemningen i kommentarfeltet er ganske hissig. Før de lokale begynner å kaste småstein på studentene i Bøgata, føler jeg for å komme med et lite innspill…

Jeg aner ikke hvor smitten kommer fra (det gjør vel heller ikke de hissige kritikerne….) eller om det er vill festing og mingling som har ført til utbruddet, men jeg er rimelig sikker på at ingen av studentene verken ønsket seg korona eller syns dette er noen hyggelig situasjon. Dette påvirker livet deres i mye større grad enn det gjør for oss, der de sitter på hybelen sin og prøver å lese til eksamen, etter tidenes kjipeste år som student.

Men uansett, så vil jeg minne om at studentene ved USN faktisk bidrar med veldig mye mer i lokalsamfunnet enn å bare feste og spre korona!

Mine jenter (og veldig mange andre) er så heldige å ha studenter som trenere på både håndball og fotball. Dyktige, hyggelige og ressurssterke unge mennesker som bruker masse tid på å lage bra opplegg for ungene. Noen så dedikerte at de bruker langt utover den tida de trenger til praksisen sin. I tillegg er de så heldige at de flere ganger har fått være med studenter på ute og aktivitetsdager på skolen. Og de dagene er noen av de beste skoledagene de har! Dette gjelder stort sett alle unger her i Bø. Både i barnehagen, på barne- og ungdomsskolen og på fritidsaktiviteter nyter våre unger godt av studentenes gøyale opplegg!
I tillegg har Skarphedin et fantastiske tilbud som FFO her i kommunen! Dette er blitt et kjempepopulært tilbud til ungene etter skoletid. Der er de fleste av instruktørene studenter og det hadde vel nesten ikke vært gjennomførbart uten.
I tillegg til disse aktivitetene, så er det mange studenter som jobber på matbutikken, klesbutikken, treningssenteret, kafeen og i andre lokale bedrifter. Jeg er rimelig sikker på at det er mange bedriftseiere her i kommunen som er fornøyd med å kunne ansette studenter i deltidsstillinger i bedriften sin!

Så er det helt sikkert noen som har vært uforsiktige og kanskje litt dumme i helga som var, men det trur jeg ikke gjelder bare studenter ved USN. Det var nok flere som samlet en liten gjeng både her og der i helga, og sannsynligvis er vi mange som hadde flere nærkontakter enn det som er tilrådd. Det er fort gjort å bli litt tiltakstrøtt når sola skinner og det bobler i kroppen, som det ofte gjør på våren..

Men la oss nå droppe den sure tonen og heller konsentrere oss om å komme oss gjennom denne siste kneika sammen. Og da må alle ta i et tak, både lokale og studenter!

Sånn….det måtte bare ut! Takk for meg 😉