OVERVEKT: Nofima har kartlagt smakseigenskapane hjå totalt 25 norske sidrar, 14 av dei kjem frå Hardanger. FOTO: Siderklynga i Hardanger
PROFFE DOMMARAR: Sensorikar Mats Carlehøg har jobba med sider og kvalitet dei siste fire åra. Han har også vore med på å kåre Noregs beste eplemost. FOTO: Wenche Aale Hægermark, Nofima

Eit nytt hjelpemiddel skal auke salet av sider

Sider er i vinden, også i vår kommune aukar produksjonen. No skal ein utvikle eit nytt språkleg hjelpemiddel som kan auke salet.

Publisert Sist oppdatert

– Norsk siderproduksjon har hatt ei formidabel utvikling. Kvaliteten er høg og smaksmangfaldet stort. Det viser bedømming me har gjort, skriv forskingsinstituttet Nofima på nett.

Vel korleis du vil lesa oss!

5 veker for 5 kroner

Deretter 145 per månad.
Inga binding.

Kjøp

Sjå fleire
tilbod

KLIKK HER

Powered by Labrador CMS