OVERVEKT: Nofima har kartlagt smakseigenskapane hjå totalt 25 norske sidrar, 14 av dei kjem frå Hardanger. FOTO: Siderklynga i Hardanger
PROFFE DOMMARAR: Sensorikar Mats Carlehøg har jobba med sider og kvalitet dei siste fire åra. Han har også vore med på å kåre Noregs beste eplemost. FOTO: Wenche Aale Hægermark, Nofima

Eit nytt hjelpemiddel skal auke salet av sider

Sider er i vinden, også i vår kommune aukar produksjonen. No skal ein utvikle eit nytt språkleg hjelpemiddel som kan auke salet.

Publisert Sist oppdatert

– Norsk siderproduksjon har hatt ei formidabel utvikling. Kvaliteten er høg og smaksmangfaldet stort. Det viser bedømming me har gjort, skriv forskingsinstituttet Nofima på nett.

Kjære lesar!

For å fortsette må du ha eit abonnement og vere innlogga.

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS