Sigrid Dahl, politistasjonssjef for Midt- og Vest-Telemark.
Sigrid Dahl, politistasjonssjef for Midt- og Vest-Telemark. FOTO: Marta Kjøllesdal

– Ute på oppdrag? Ring oss for avtale

Politiet skal være der når innbyggerne trenger oss. Dette innebærer et mangfold av arbeidsoppgaver; vi skal respondere på nød, forebygge kriminalitet og etterforske både små og store lovbrudd. Vi skal også være tilgjengelige for små og store henvendelser. Særlig i mindre områder er det gjerne de samme politifolka som utfører det aller meste, og det stiller store krav til prioritering av oppgavene.

I våre tjenesteenheter Vestmar og Midt- og Vest-Telemark har vi til sammen sju tjenestesteder (eller politistasjoner) hvor vi i holder åpent i gitte tidsrom slik at hvem som helst kan komme innom for å få hjelp av politiet. Etter hvert blir flere og flere tjenester digitalisert eller samlet på færre oppmøtesteder, derfor er det begrenset hvor mye innbyggerne har behov for å komme innom oss. Men vi vil gjerne være der når dere trenger oss, og det finnes flere måter å få tak i oss på!

Mange kontakter politiet via telefon. Gjelder det liv og helse må du ringe 112. De telefonene svarer operasjonssentralen først av alle. Du kan også hele døgnet ringe 02800 om alt som ikke haster like mye. Der blir du satt videre til de ulike fagenhetene eller politistasjonene. Gjelder det spørsmål om straffesaker blir du satt over til fagmottaket for straffesakshenvendelser, hvor etterforskere hjelper deg med timeavtaler og veiledning i din sak.

Du finner mye god informasjon på politiet.no. Der kan du bl.a. anmelde både tyveri og skadeverk, søke om arrangementsløyver og våpentillatelse, bestille politiattest og time for passutstedelse. Har du opplevd noe straffbart kan du få hjelp av støttesenteret for kriminalitetsutsatte.

Videre er politiet tilgjengelige på sosiale medier gjennom våre nettpatruljer. Nettpatruljene deler informasjon, tar imot tips og svarer på spørsmål hele uka, og de sender også henvendelser videre til lokalt tjenestested om det er vi som kan hjelpe. Sender du en epost til oss, kan vi gi deg et skriftlig svar eller ta en telefon.

Først og fremst skal politipatruljene komme når innbyggerne virkelig trenger oss. Politiet klarer ikke alltid å ivareta alle oppgaver samtidig, men vi strekker oss langt for at du skal få svar og hjelp. Om du ringer oss på forhånd, kan vi lage en avtale også de dagene stasjonene våre ikke har åpent.