STENGER: Brage Bok Bø i Bøgata stenger 1. mai.
STENGER: Brage Bok Bø i Bøgata stenger 1. mai. FOTO: Marta Kjøllesdal

– Stenginga fortonar seg som ein tragedie

I Bø blad (25. april) får vi vite at Studentsamskipnaden for USN (her forkorta til SSN) har bestemt seg for å selge Brage Bok i Bø og flytte sin kontakt til en annen bokkjede. Varelageret er solgt. Det er varsla at SSN alt i mai skal legge ned den bokhandelen som de kjøpte i fjor. Ansatte ved USN har fått melding om at «Brage bok blir Norli Akademisk» og flytter. Med rette spør Even Skårdal Aarnes i avisa (25. 4) om SSN kan «ha mista bakkekontakten.»

Likevel får bokhandelen i gata god omtale på SSNs heimesider! Der står det at Brage Bok i Bø «har pensum til en rekke studier ved USN Campus, Bø». Det står videre at bokhandelen i april 2023, blei en av SSNs eigen bokhandel, Brage Bok. «Vi gleder oss over å kunne tilby vårt bokhandel-konsept også i Telemark! Du finner oss på gateplan i Bøgata med kort gangavstand fra campus». Men det var i fjor. Det gjelder altså ikke lenger?

MEINING: Øyvind Tveitereid Gulliksen. FOTO: Bø blad, arkiv

Det ser ut som om SSN ikke har fått fjerna den reklamen de først hadde for den bokhandelen de nå, etter ett års drift, skal legge ned. Det fortoner seg for mange av oss som en tragedie. Husk at denne bokhandelen i Bø-gata har vært et samlingspunkt for bøker og bokkultur i mange år. Her har vi ikke bare kjøpt bøker, papir og skrivesaker. Bokhandelen har arrangert bokmøter og debatter for studenter og bokinteresserte folk i bygda. Det har vært og bør fortsatt være en møteplass! I praksis har bokhandelen i gata fungert som en kobling av litteraturhus og bokhandel. Men det er altså ikke SSN lenger interessert i?

Jeg håper inderlig at bokhandelen i Bøgata gjenoppstår og videreutvikles.