LEIAR: Nina E. Larsen er leiar av NRK TV-aksjonen.

- Bli med på TV-aksjonen - saman skapar me håp for familiar i krise

Verdas største dugnad, NRK TV-aksjonen, fyller 50 år. Den ivaretek ein viktig samfunnsposisjon og søndag 20. oktober går vi saman for Barnekreftforeningen.

I år går dei innsamla midlane frå TV-aksjonen til Barnekreftforeningen, som vil bruke dei til å etablere familiehus ved universitetssjukehusa i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Desse husa vil gi familiar med alvorleg sjuke barn eit trygt og støttande stad å bu medan barnet er under behandling. No treng vi deg - bli med som bøsseberar og bidra til ein betre kvardag for desse familiane.

Bøsseberarar: Hjarta i TV-aksjonen

Kvart år engasjerer TV-aksjonen inntil 100 000 bøsseberarar som vitjar heimar over heile Noreg. Bøsseberarane er sjølve hjarta i aksjonen, og deira innsats gjer det mogleg å samle inn millionbeløp som endrar liv. Årets mål er å mobilisere like mange bøsseberarar som tidlegare, og vi oppmodar alle til å bruke to timar av søndagen sin til å bidra. Å ringe på dører er like viktig no som for 50 år sidan. I fjor samla bøsseberarane inn heile 92 av totalt 311 millionar kroner til Redd Barna. Det personlege møtet gjer at folk blir engasjerte og gir kontantar eller på Vipps.

Å vere bøsseberar er ein enkel, men kraftfull måte å gjere ein forskjell på - og det er heilt avgjerande for at aksjonen skal bli ein suksess.

Dronninga er høg beskyttar

Kongefamilien har alltid vore svært engasjert i TV-aksjonen og bidreg til å samle heile landet om verdas største dugnad. I 1974, då den første TV-aksjonen blei arrangert, gjekk pengane til Flyktninghjelpen. Det blei samla inn 22,5 millionar kroner. H.M. Dronning Sonja stilte som høg beskyttar for aksjonen den gongen, akkurat som ho gjer i år.

Justerer vi til dagens kroneverdi er innsamlingsrekorden frå 1980 då Landsforeningen mot kreft hadde TV-aksjonen og fekk inn 79,7 millionar kroner, som betyr 369 millionar i 2024. Den rekorden kan stå for fall i år.

BESKYTTAR: Dronning Sonja er TV-aksjonen sin høge beskyttar. Her er ho i studie under TV-aksjonen i 1986.

Sammen for små heltar

Barnekreft rammar mange familiar hardt, og annankvar dag får eit barn i Noreg kreft. I tillegg til den medisinske behandlinga, treng familiane støtte, omsorg og eit trygt stad å vere saman. Familiehusa vil gi barn og foreldre eit tilfluktsstad der dei kan finne ro, og der søsken også kan inkluderast i det som skjer. Dette er ikkje berre ein humanitær nødvendigheit, men gir også ein samfunnsøkonomisk gevinst, då det reduserer belastninga på sjukehusa og fører til raskare rehabilitering for det sjuke barnet.

Vi treng deg!

I år, meir enn nokon gong, treng vi deg som bøsseberar for å sikre at alle husstandar i Noreg får høvet til å bidra. Ved å melde deg som bøsseberar, er du med på å skape eit håp for barn og familiar i krise. TV-aksjonen har i løpet av sine 50 år samla inn over 11 milliardar kroner til gode føremål, og i 2024 kan vi saman sørge for at alvorleg sjuke barn og deira familiar får den støtta dei treng.

Meld deg som bøsseberar på tvaksjonen.no i dag - saman går vi for små heltar!

Powered by Labrador CMS