Debatten om vikingkultur:

. Fantasi-Fabrikken. DingnesDEBATT OM VIKINGKULTUR: Debatten om vikingkultur og Olavs Menn går vidare i Bø blad. Bildet er frå innspelinga av filmen om vikingjenta Tora på Dingnes, der gruppa Olavs Menn held til.
TURISTMÅL: Anne Amalie Thovsen i Fantasi-Fabrikken, ønskjer å vere med å lage tilbode der barnefamiliar kan oppleve vikingkultur.

– Når dokumentasjon om Olavs Menn blir lausrivne, gamle sitat

Publisert Sist oppdatert

Merete Kaste går i siste Bø blad 13 år tilbake i tid for å dokumentere antatt tvilsame sider ved Olavs Menn, i form av eit lausrive sitat frå den perifere nettportalen Journalen. Ut av eit intervju med Anders Kvåle Rue, der han mellom anna snakkar om mot til å gå eigne vegar og å stå på sitt, til dømes i møte med sjefen på jobb, plukkar Kaste ut sitatet: «Når jeg ser rundt meg, ser jeg fullt av tøffelhelter. Norge flyter over av resignerte menn. Samtidig går konene deres rundt og er sure for at mannen aldri kan ta i et tak og lede an og erobre henne. Mannen blir frustrert og tenker – jeg gjør jo bare det alle vil at jeg skal gjøre. Problemet er at omgivelsene egentlig ikke vil at han skal gjøre det han tror de vil.»

Kjære lesar!

For å fortsette må du ha eit abonnement og vere innlogga.

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS