MIDT-TELEMARK: Bø skule, inngang Gygrestolen.

– «Fakta» har blitt handplukka eller ignorert for å gagne ei nedlegging av Folkestad skule

Publisert Sist oppdatert

Lærerne og fagarbeiderne ved Bø skule er imot en nedleggelse av Folkestad skule og en storskole i Bø sentrum.

Vi mener at kvaliteten på Bø skule vil gå ned ved en sammenslåing. Det vil bli en mindre attraktiv arbeidsplass, med flere elever og færre ressurser. Et bygg til 32 millioner kroner, som lukter budsjettsprekk, vil ikke kompensere for nedleggelsen av et skolebygg med tilhørende uteareal.

Det er allerede sprengt kapasitet i gymsalen, håndverksrommene og musikkrommet. Det er i dag, også med et eventuelt tilbygg, for få rom til undervisning på Bø skule. I dag foregår det undervisning på personalrommet og i gangene.

Vi bryter arbeidsmiljøloven med tanke på kontorplass for lærerne, også i det nye forslaget som har kommet.

SFO har rekordmange elever grunnet gratis kjernetid på tolv timer. De fire avdelingene bruker klasserom og grupperom, i tillegg til sine egne lokaler, til lek og spising. Ved økt elevtall på skolen blir dette en enda mer krevende og uoversiktlig situasjon for de ansatte.

Formannskapet og Utvalg for oppvekst og kultur var på befaring på skolen. Her var hverken Utdanningsforbundet eller Fagforbundet ved skolen invitert til å være med.

I denne prosessen har ikke lærerne og fagarbeidernes uttalelser kommet fram. Det har heller ikke blitt satt av tid til en pedagogisk diskusjon om fordeler og ulemper ved en sammenslåing.

Vi har sagt klart ifra. Utfallet som administrasjonen ønsket i denne saken, har vært bestemt fra første dag. «Fakta», uttalelser, meninger, statistikk og tall har blitt håndplukket eller ignorert for å gagne en nedleggelse av Folkestad skule. Det er synd at vi må ut i avisa, nok en gang, for at dette skal komme frem.

Det blir ikke færre elever i Bø. Midt-Telemark er en kommune i vekst, og tilflytningen skjer til Bø. Telemarksforskning framskriver at elevtallet i Bø går fra 852 elever i 2024 til 1122 elever i 2050! Hvor skal disse elevene gå på skole?

Det er ikke i skolesektoren det er merforbruk.

Kommuneøkonomien har i flere år sørget for at vi ikke har nok pedagoger, eller et godt nok pedagogisk tilbud, til å ivareta elevmassen på Bø skule. Vi er stolte av skolen vår og jobben vi gjør, men vi føler tilbudet vi har på denne skolen har blitt glorifisert i saksdokumenter og media. Vi har blitt løftet opp, mens Folkestad har blitt trykket ned.

Vi stiller oss bak de ansatte på Folkestad skule: Ja til en bedre og styrket skolestruktur i Midt-Telemark, men nei til nedlegging av Folkestad og en storskole i Bø sentrum!

Til deg, politiker, som skal stemme for eller imot administrasjonens innstilling: Vær klar over hva du er med å avgjøre. Du har ikke nok grunnlag for å legge ned en skole.

Powered by Labrador CMS